Narcos

Nachtlenzen

Hoe werken nachtlenzen?
Aan de lenzen zelf zie je niet dat het nachtlenzen zijn qua uiterlijk lijken nachtlenzen dan ook erg op gewone contactlenzen. Het is een plastic lensje en wordt op maat en sterkte gemaakt. De nachtlenzen drijven op een laagje traanvocht, zonder dat ze het hoornvlies raken. Je draagt nachtlenzen, zoals de naam al doet vermoeden, ’s nachts en niet overdag. Als je slaapt, vervormen de lenzen je hoornvlies, hierdoor kan je overdag weer beter zien.

Vervorming van het hoornvlies
Iedere nacht dat je de lenzen in hebt, wordt je zicht met de helft verbeterd. Heb je dus voor het dragen van de lenzen een sterkte van -3.00 dpt, dan is dit na de eerste nacht verbeterd naar -1.50 dpt, na nacht twee is je sterkte -0.75 dpt, en zo verder. Na een paar dagen is je hoornvlies dus zo gevormd, dat je weer perfect ziet! Het is niet altijd nodig de lenzen iedere nacht te dragen. Je hoornvlies vervormt zich langzaam weer naar z’n originele slechte vorm als je de nachtlenzen niet draagt. Dit kan er voor zorgen dat je slechter gaat zien. Als je daarna weer met de nachtlenzen slaapt, zal je hoornvlies zich weer aanpassen. De minimale tijd die nachtlenzen nodig hebben om je ogen te corrigeren is 4 uur.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?
Voor bijna iedereen die bijziend is (als je een minsterkte hebt), zijn nachtlenzen geschikt. De algemene regel is dat mensen met een sterkte van meer dan -4.5 dpt deze lenzen niet kunnen dragen. Maar vraag altijd aan de opticien wat de mogelijkheden zijn voor jou. Doordat de nachtlenzen niet overdag gedragen hoeven worden bieden ze een groot voordeel voor:

  • Mensen die last hebben van droge of gevoelige ogen
  • Mensen die last van hooikoorts hebben
  • Mensen die veel achter de computer zitten of veel lezen
  • Mensen die veel in ruimtes met airco of centrale verwarming moeten zijn
  • Sporters, met name mensen die contactsporten beoefenen
  • Mensen die geen laserbehandeling willen of kunnen doen
  • Tieners, omdat zij zich vaak erg bewust zijn van hun bril, kunnen nachtlenzen een goed alternatief zijn

Zijn nachtlenzen duur?
Nachtlenzen zijn vaak iets duurder dan reguliere dag- of maandlenzen. Iedere opticien hanteert zijn eigen prijs voor nachtlenzen, maar je bent in het eerste jaar al gauw 500 euro kwijt. Omdat het niet altijd nodig is om ieder jaar nieuwe lenzen te kopen, ben je het opvolgende jaar vaak minder kwijt. De opvolgende jaren kost het je rond de 350 à 400 euro per jaar. Dit is inclusief controles en lenzenvloeistof. Informeer altijd van te voren wat de richtprijs is van je opticien, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Onze nachtlenzen verkopen we niet via Lensonline. Contacteer ons voor richtprijzen en meer informatie.

ONZE FABRIKANTEN

bausch-lomb-identity

Gratis oogmeting!

Laat je ogen gratis meten bij Optiek De Beenhouwer

Als professionele optometrist en contactlensspecialist zullen wij u verder helpen met de keuze van uw bril, maar ook met het aanmeten van de juiste correctie en het type van glazen en dit met gebruik van de nieuwste toestellen.

Pin It on Pinterest